Matematikkhjelpen.no
- der du lærer deg matematikk

Sommerskolen 2014

sommerskolen logo

23.juni – 4.juli.

Etter tre flotte år (2011, 2012 og 2013) med “Sommerskolen i matematikk på KG″ de to første ukene i sommerferien, gjentar vi nå bedriften med “Sommerskolen i matematikk på KG 2014″. De tre foregående årene har henholdsvis 58, 77 og 90 motiverte elever deltatt på Sommerskolen. Klarer vi å overgå oss selv for 4.år på rad?

Vi tilbyr forkurs til

  • 1T i VG1 ( går over 2 uker)
  • S1 i VG2 (1 uke)
  • R1 i VG2 (1 uke)
  • S2 i VG3 (1 uke)
  • R2 i VG3 (1 uke)

Legg merke til at 1T går over to uker, mens resten av kursene går over en uke. Overgangen fra ungdomsskolen til 1T som stor, og derfor ser vi behov for et lenger forkurs til 1T. Dette har vi positive erfaringer med fra tidligere år.

Undervisningen vil foregå i Kristelig Gymnasiums lokaler på Bislett, hvor dagene varer fra 9-13 (ved stor påmelding kan noen grupper måtte kurses 14-18, vi prøver å unngå dette). To økter, med en liten spisepause i midten, gjør at vi lærer mye på “bare” 5/10 dager.

Undervisningen vil foregå i grupper på maksimalt 18 elever. Dette gjør at vi har bedre tid til hver enkelt elev. Samtidig har vi en nedre grense på 8 elever for å gjennomføre de ulike kursene. Gruppene undervises av Per-Aasmund og Øystein, men ved stor påmelding leier vi inn lærere av høy kvalitet, hentet fra skoler rundt om i landet og som har gode referanser.

Tilbakemeldingsskjemaene etter 2013 var også preget av at R2-kurset burde gått over 2 uker. Dersom dette er aktuelt for DEG, gi oss beskjed om dette ved påmelding, så vil vi se pågangen og deretter avgjøre om det blir 1 eller 2 uker for dette kurset.

Ettersom alle elever i videregående skole bør(mener vi) ha en grafisk kalkulator, vil det være en fordel om du har en slik allerede på kurset. Vi anbefaler Casio fx 9860 G2.

Priser 1T: Kr.3490,- (2 uker) R1/S1/R2/S2: Kr.1990,- (1 uke)

Har dere spørsmål – kontakt oss:
Øystein Weider, 415 10 796
Per-Aasmund Utgård, 456 05 495
Eller send en e-post til matematikkskolen@kg.vgs.no

Velkommen til Sommerskolen 2014

Hvem er vi?

Øystein Weider er 37 år, utdannet lektor og underviser i matematikk ved Kristelig Gymnasium i Oslo, der han har vært siden 2006. Han har mer enn 10 års erfaring som matematikklærer fra ungdomsskole og videregående skole. Han er kjent for sitt engasjement og sine kreative innfallsvinkler til matematikkundervisningen.
Per-Aasmund Utgård er 30 år, lektor med tilleggs- utdanning og har master i matematikkdidaktikk fra Universitetet i Oslo. Høsten 2009 begynte han å jobbe som lærer ved Kristelig Gymnasium i Oslo, og har siden starten av 2006 drevet Matematikkhjelpen.no. Per-Aasmund er kjent for sin store interesse for matematikk. Han er en engasjert lærer som med utømmelig energi gjør alt for at elevene skal komme opp på sitt ønskede nivå.

Sagt om oss

Her er noen sitater fra evalueringsskjemaene fra Sommerskolen 2012:

Det var veldig hyggelig å bli kjent med noen andre som skulle begynne på KG.

Jeg lærte utrolig mye matematikk på bare 10 dager. Engasjerte lærere, ro i klassen og gode gjennomganger på tavlen.

Sommerskolen gikk over mine forventninger. Dette var kjempebra. Jeg har lært mer matematikk på disse fem dagene enn det jeg lærte hele forrige år.

Her er noen sitater fra evalueringsskjemaene fra Sommerskolen 2011:

Veldig flinke lærere, har lært masse. Syntes lærerne var spesielt dyktige. Har aldri lært så mye på to uker før!!

Jeg har lært utrolig mye, mye mer enn jeg hadde trodd! Er veldig glad for at jeg tok dette kurset og vet at jeg vil få mye glede av det.

Har absolutt lært nok i forhold til forventningene, mye mer enn forventet. Det at vi også lærer uten karakter her, gjør at vi tør å spørre og utforske litt mer. Jeg føler at vi har gått gjennom masse og fått en forsmak på R1-pensum som kommer til å være veldig nyttig når R1 virkelig begynner.